Woorden

Protest

zondag 15 april 2007 | Column | archief
Dit weekend werd de Betuwelijn officieel geopend. Eindelijk. Dit stukje gaat niet over het al dan niet wenselijk zijn van zoiets als een Betuwelijn trouwens. Hij ligt er al, gebruik m dan maar ook. Dat vind ik. Ik ben een praktische realist. Maar ik weet ook dat er mensen zijn die zoiets als een uitgelezen mogelijkheid zien om weer eens lekker ouderwets te Protesteren. En daar houd ik van. Niet om het zelf te doen, Protesteren. Ik ben een praktische realist. Maar om er naar te kijken. Het zal de romanticus in mij wel zijn. Protesteren is zo heerlijk eighties. Iets van vroeger. Ouderwets Verzet van een groep Idealisten tegen het Groot-Kapitaal. Dat werk. lees verder »

Nieuws

woensdag 04 april 2007 | Column | archief
Op een college in amerika schiet een jongeman 32 mensen neer. Nieuws. 32. Is dat nou veel? Dat is het eerste dat ik me afvraag. Rare vraag. Veel? Veel? Wat is veel? “32 doden bij een zelfmoordaanslag in Irak”: Niet veel.

“32 doden bij heftige gevechten in het centrum van Mogadishu”: opvallend weinig.

“32 doden bij hongersnood in Darfur”: ongeloofwaardig.

Maar 32 doden bij een schietpartij op een school in Virginia: Veel. 32 inclusief zichzelf trouwens. Dus eigenlijk 31. 31 slachtoffers in elk geval. Nog steeds veel.

Zou hij dat zelf ook gevonden hebben? Ik bedoel: zou zo’n jongen een bepaald streefgetal in zijn hoofd hebben gehad toen hij de deur uitging? lees verder »

blijf op de hoogte van ernst